Ok.
Rozmawialem dzisiaj z gosciem w HSBC.
Bede mogl wziasc pozyczke.Pytalem o 20 tys. ale raczej bez problemu wzialbym i 25 tys. czyli max jaki mozna wziasc przy pozyczce.
Biora kwote 20tys funtow na 4 lata miesiecznie musialbym placic 537 funty a calkowita suma razem z procentem 13.9 % to 25.800 ( prawie 6 tys. wiecej bankowi mialbym dac , zdziercy

)
Prawdopodobnie tranzakcje dokonam gdzies za ok. 3 miesiace poniewaz w te wakacje bede sie rozgladal za odpowiednim gruntem.
Jednak mam jeszcze pewne obawy , mianowicie bede musial przeslac pieniadze na polskie konto. W jaki sposob wy byscie to zrobili? tzn. wiem ze jest wiele firm ktore zajmuja sie przelewami itp. ktora byscie polecili ( male oprocentowanie oczywiscie

i pewna tranzakcja ) bo chyba bym oszalal jakby okazalo sie ze pozyczylem tyle kasy a pieniadze nie doszly do Polski

Jest jeszcze inna opcja zakupienia biletu lotniczego dla znajomej osoby i przewiezienia pieniedzy przy sobie ,czyli po 10 tys kazdy ( 10 tys. funtow jedna osoba moze przewiezc tak?? ) tylko nie wiem czy bilet lotniczy nie bedzie drozszy od pobranej kwoty za przelew .
Kolejna sprawa i chyba najwazniejsza to ze jestem tymczasowo wymeldowany w Polsce do 2012 roku. Myslicie ze moglbym miec problemy z zakupem nieruchomosci ??
Rowniez nie wiem jak moze sie rozwinac sytuacja z tym iz w Anglii pracuje od wrzesnia 2006 roku , a podwojne opodatkowanie zniklo dopiero w styczniu 2007 roku , US moze sie przyczepic?? i kazac mi splacic zalegly podatek wraz z kara za te 4 miesiace 2006 roku??
Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje

Pozdrawiam.