|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
moniunia2
|
: 26 sty 2017, o 10:27 |
|
|
Witam, do Polski wróciłam w lutym 2016, w październiku 2016 dostałam pismo, że muszę zwrócić nadpłatę tax credit 1200 f. Nie zgadzam się z tą decyzją, ponieważ za każdym razem zgłaszałam zmianę zatrudnienia i zarobków. We wrześniu 2015 r zmieniłam pracę i moje dochody wzrosły o czym poinformowałam od razu HMRC. Za miesiąc przysłali obliczony tax credit, który mi się należy na dany rok wraz z aktualnymi moimi dochodami. Czyli wszystko ok. W styczniu 2016 poinformowałam ich telefonicznie, że w lutym wyjeżdżam na stałe do Polski i że już nie pracuję w UK. Od tego czasu nie wysyłali mi tax credit. Jakim prawem ja mam płacić - oddawać im ten overpaiment, skoro dopełniłam za każdym razem swojego obowiązku informując ich o moich dochodach. To oni ustalają ile i czy zapomoga się należy. Oni popełnili błąd ! Przecież ja nie jestem od ustalania progów kiedy się co należy i mam prawo się na tym nie znać. Dlaczego teraz mam płacić za ich błąd??? Jak rozwiązać tą sprawę? Ciężko mi teraz wyłożyć 6 tysięcy złotych, żeby zapłacić za błąd tych angielskich mózgów.... ;/ ;/
|
|
Na górę |
|
 |
Asystent reklamowy |
Tytuł: Linki sponsorowane:
Napisane: dziś |
Asystent forum

11:30 am
|
Góra |
 |
|
Gość
|
: 2 mar 2017, o 00:06 |
|
|
Nadpłata powstała zapewne dlatego że nie złożyłas rocznej deklaracji o swoim dochodzie do końca lipca 2016. Wiele osób tak nie zrobiło co wiązało się oddaniem pieniędzy. Wysokość nadpłaty wiąże się również z tym jak wyglądały poprzednie lata podatkowe i twój dochód. Należy w tym przypadku jak najszybciej skontaktować się urzędem najlepiej za pomocą osoby upoważnionej w twoim imieniu.
|
|
Na górę |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|