Autor |
Wiadomość |
lucky23
|
: 10 cze 2013, o 17:55 |
|
Nowy użytkownik |
|
|
Szkoła językowa, kurs online, czy może czytacie rozmówki ?
|
|
Na górę |
|
|
Asystent reklamowy |
Tytuł: Linki sponsorowane:
Napisane: dziś |
Asystent forum
11:30 am
|
Góra |
|
|
Gość
|
: 10 kwie 2014, o 09:16 |
|
|
ja zdecydowałam się na lekcje angielskiego przez Skype z lektorem na szkola-shamrock.pl. polecam
|
|
Na górę |
|
|
Eltron
|
: 20 sie 2014, o 17:52 |
|
Nowy użytkownik |
|
|
W mojej ocenie nie ważny jest sposób, ważna jest motywacja i konsekwencja. Może w latach 90-tych materiałów było mało, a jedynym skutecznym sposobem na liźnięcie obcego języka była szkoła językowa. Obecnie sytuacja jest diametralnie inna. Jest masa darmowych materiałów w sieci. W ten sposób poznamy gramatykę i podstawowe słownictwo. Jeżeli chodzi o zdobycie biegłości w mowie, warto znaleźć sobie stałego partnera - stały partner, większe bezpieczeństwo. Jeżeli nie mamy akurat nikogo pod ręką, warto skorzystać ze stron, na których ogłaszają się osoby z całego świata, chcące prowadzić rozmowy po angielsku za darmo za pośrednictwem skypa lub innych komunikatorów- rewelacyjna zabawa, skuteczny sposób na uzyskanie biegłości w rozmowie oraz niepowtarzalna okazja na poznanie innej kultury. Należy jednak pamiętać o tym, o czym pisałem na początku- przede wszystkim systematyczność. Jeżeli nie poświęcimy kilku godzin tygodniowo na naukę, albo często będziemy robić sobie "dyspensę" od nauki, to niestety, nie mamy co liczyć na zadowalające rezultaty.
|
|
Na górę |
|
|
AniaPawel
|
: 22 sie 2014, o 12:27 |
|
Nowy użytkownik |
|
|
polecam ogladanie filmow angielkich i czytanie bajek dla dzieci 9oczywiscie po ang) tak wlasnie sie nauczylam jezyka a teraz ucze sie hioszpanskiego w ten sam sposob
|
|
Na górę |
|
|
duzykazimierz
|
: 8 sty 2015, o 13:41 |
|
Nowy użytkownik |
|
|
Wspólne wypady ze znajomymi którzy nie są Polakami. Pierwsze szlify zdobywałem oglądając filmy z lektorem i czytając komiksy. Potem to już praktyka.
|
|
Na górę |
|
|
sKaja
|
: 12 lis 2015, o 21:12 |
|
Nowy użytkownik |
|
|
Jak znasz podstawy to najlepszym sposobem do nauki nowych słów i zwrotów są fiszki, szybki sposób na wzbogacenie słownictwa
|
|
Na górę |
|
|
alexisF
|
: 1 paź 2016, o 00:23 |
|
Nowy użytkownik |
|
|
ja robie sobie sama fiszki:) znajuduje jaką oki liste np. https://notatek.pl/dream-job-slowka-angielski potem robie fiszki ze słówek i przegladam w autobusie:)
|
|
Na górę |
|
|